Dodik mjesecima priča da će ići u Rusiju i biti gost Putina, a od toga nema ništa

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik ponovo je najavio odlazak u Rusiju nakon što posjetu koju je najavljivao još u oktobru nije realizovao do kraja 2023. godine. On je rekao da se vode razgovori o njegovoj posjeti Rusiji i da će ona biti realizovana prije predsjedničkih izbora u toj zemlji.

“U aprilu idem definitivno, a vjerovatno i u junu. U aprilu je forum u Sankt Peterburgu na kojem sam poseban gost koji bi trebalo da se obrati. Prošle godine je učestvovalo 111 zemalja, ove bi trebalo oko 150”, rekao je Dodik za Glas Srpske.

Njegova posljednja posjeta Rusiji realizovana je u maju prošle godine, a nakon povratka se pohvalio da je više od sat vremena razgovarao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Nakon toga je najavljivao posjetu Rusiji u novembru, ali ona nije realizovana. O razlozima otkazivanja posjete Dodik nije javno govorio.

Odgovarajući na pitanje koji su najvažniji međunarodni prijatelji bh. entitetu na čijem je čelu, Dodik je istakao da RS nije prekinuo ni odnos sa Amerikom, već samo sa njihovim osobljem.

“Biramo trenutak kad će Amerika postati pravična iz naše vizure pa da razvijamo dalje odnose. Ono što ne želimo da rehabilitujemo jeste odnos sa Britancima, jer oni su pokvareni i to su pokazali kroz historiju”, istakao je Dodik.

On je ocijenio da odbijanje komunikacije sa američkim i britanskim ambasadorom više koristi nego što šteti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79