Uhapšen diler iz Kladnja: Policija pronašla drogu, oružje i novac

Policija Tuzlanskog kantona uhapsila je 29-godišnjeg muškarca iz Kladnja, inicijala M.M., kod kojeg je pronađena droga, pištolj, kao i veća količina novca u različitim valutama, kako je navedeno u saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Tokom pretresa stana i vozila koje koristi M.M., policijski službenici su pronašli različite vrste droge, biljne materije koje podsjećaju na drogu, dva mobilna telefona, dvije digitalne vage, 6.890 konvertibilnih maraka i 195 eura u različitim apoenima.

Također je otkriven pištolj marke “Crvena zastava 99” s pripadajućim okvirom, uz nepoznat broj metaka.

Osim ovoga, policija je zaplijenila druge predmete koji su povezani s krivičnim djelom neovlaštene proizvodnje i prometa droge.

Pretres je proveden prema nalogu Općinskog suda Tuzla, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva.

Nakon što bude podvrgnut kriminalističkoj obradi, M.M. će biti predat Kantonalnom tužilaštvu, zajedno s izvještajem i dokazima, pod sumnjom da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa droge.

Uprava policije MUP-a Tuzlanskog kantona saopćila je da je pronašla i privremeno oduzela ove dokaze tokom akcije na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga u gradu Tuzla.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79