Dodik: Muslimani su bili u Handžar diviziji u ustaškoj vojsci, zašto slave ZAVNOBiH?

BiH nema “dan državnosti” jer ne postoji nijedna odluka dejtonskih institucija kojom je to utvrđeno, napisao je Milorad Dodik na Twitter profilu.

– Postoje laži o tome, kao što je lažna i BiH. To što BiH slavi, izmišljeno je u glavama muslimanskih političara, koji samoubijeđeno, što je svojstveno njima, na lažima pokušavaju da izgrade priču o obilježavanju komunističkog događaja iz Drugog svjetskog rata u Mrkonjić Gradu kao “danu državnosti”. U tom periodu većina muslimana bila je u ustaškoj vojsci i u Handžar diviziji, dok je većina Srba bila na strani partizana, boreći se protiv nacista i ustaša, gdje su bili muslimani iz BiH. Čovjek se mora upitati – šta slavite? Zašto živite u sopstvenim lažima? U tom periodu, na tom događaju u Mrkonjić Gradu muslimani nisu ni bili jer su bili na strani nacista. Taj događaj na koji se danas pozivate organizovali su zabludni Srbi, komunisti, i tamo tad nije bilo muslimana – Bošnjaka – napisao je Dodik.

Dodik pita i zašto Bošnjaci obilježavaju ZAVNOBiH, a ne i AVNOJ.

– Kako je moguće da prvi slavite, a drugi negirate. Prestanite već jednom lagati, prvo sebe, a onda i druge. Lažete i kad se pozivate na Aliju Izetbegovića, koji je 1991. godine odbacio isti taj ZAVNOBiH i prvi je formirao nacionalnu muslimansku stranku da bi napravio muslimansku BiH, onakvu o kakvoj je pisao u Islamskoj deklaraciji. Tu nećete naći da piše o ZAVNOBiH. Zar stvarno mislite da je moguće da tu vašu zabludu i propagandu možete isporučiti kao trik i da on uspije? Vidim da mislite da vam to uspijeva – tvrdi Dodik.

Dodik pita i zašto kad Bošnjaci spominju ZAVNOBiH, ne spominju i da je Alija Izetbegović bio pripadnik “Mladih muslimana”, za koje neki smatraju kako kaže da je teroristička organizacija, te da je bio pripadnik Handžar divizije, koja je bila pod direktnom Hitlerovom komandom.

– Toga svega nema u ZAVNOBiH ili ja to nisam našao da pročitam. Šta onda slavite, ljudi? Jedini odgovor je da slavite srpsko zabludno okupljanje u Mrkonjić Gradu. Nijednom odlukom u dejtonskoj BiH nije utvrđeno da se obilježava “dan državnosti”, jer on ne postoji, što znači da ne postoji BiH koja ima “dan državnosti”. Istoričar Bećirović je zabludni sin svoje fantazmagorije. Onako rumen u licu, šepuri se i prodaje vlastitom narodu narativ za koji zna da je laž. I ko vam može pomoći? Niko! I opet priča da, eto, brani BiH. U stvari brani svoju zabludu o BiH. Niko mu ne brani da ostane i živi u toj svojoj zabludi – tvrdi Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79