Dodik najavio otkaze za neradnike u javnom sektoru

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će odgovornost biti ključna riječ u narednom periodu kada je riječ o funkcionisanju javnog sektora.

Moramo da napravimo novi pristup u ovim godinama u vezi sa funkcionisanjem javnog sektora i odgovornosti prema tim pitanjima, rekao je Dodik.

Odgovarajući na pitanje novinara zašto je tek sada došla inicijativa za otkaze za sve zaposlene u javnom sektoru koji ne dolaze redovno na posao, Dodik je rekao da je takvih inicijativa bilo i ranije, ali da je očigledno sada postalo neki javni fokus.

– Direktori u javnim preduzećima imaju sedam dana da to završe, a nakon toga lete oni. Mi ćemo napraviti sistem kontrole koji će pokazati u svakom preduzeću na koji način se to dešava

On je rekao da ne zna iz kog razloga se to dešavalo i koliko toga ima.

– Sačekajmo sedam do 10 dana i saopštićemo vam broj takvih. Nema pravdanja za to. Kad se nešto pojavi mi reagujemo, a dok to ne dođe do nas ne možemo reagovati – naveo je Dodik.

On smatra de je mnogo više priče o tome u javnom diskursu nego što stvarno postoji, ističući da to pitanje mora da bude riješeno, bilo ono marginalno ili masovno.

– Odgovornost će biti ključna riječ u narednom period – poručio je Dodik.

Dodik je izjavio juče u Banjaluci da će biti povećan stepen odgovornosti, prije svega javne uprave i da će biti riješeno pitanje ljudi koji nisu zahvalni na tome što rade na nekom od mjesta u javnoj upravi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79