Dodik nastavlja po svom: Delegati SNSD-a se neće povući iz Doma naroda BiH

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio je da se nijedan od ranije izabranih delegata iz SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH neće povući.

Dodik je nazvao žrijebanje za petog delegata unaprijed smišljenom prevarom, tvrdeći da je cilj “da mandat dobije PDP, a izgubi Republika Srpska.”

“Riječ je o najeklatantnijem degradiranju Narodne skupštine Republike Srpske jer je po Ustavu BiH jedino Narodna skupština ta koja bira delegata u Dom naroda, i niko drugi,” poručio je Dodik.

Dodik je istakao da, ako je bilo nepravilnosti, postupak je morao biti vraćen u Narodnu skupštinu, a ne da se, kako je rekao, “otima RS-u izabrane delegate.”

“Naš delegat u Domu naroda se neće povući jer su to garantovana prava Republike Srpske,” naglasio je Dodik, potvrđujući da niko iz SNSD-a neće prisustvovati današnjem izvlačenju.

Dodik je zaključio da je cijeli postupak farse usmjeren na to da se Republici Srpskoj oduzme njen izabrani delegat, dodajući da Centralna izborna komisija ne može oduzeti mandate delegatima koji su izabrani u skladu sa Ustavom i zakonom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79