Dodik o novim sankcijama Amerike: To je dokaz nemoći, u igru su vraćeni “Klintonovi sljedbenici”

Uvjeren sam da zemlje EU i cijeli demokratski svijet neće pratiti atak Amerike i prijetnje sankcijama, istakao je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

– Amerika je moćna zemlja to je razumljivo. Moć se nekada izražava kao nemoć i ovo je više dokaz njihove nemoći. Argumentima i metodama kojima su pokušavali doskora da modeliraju svijet u ulozi najvažnije zemlje svakako je sada došao u krizu ili ne daje rezultate, pa se prijeti silom, kazao je Dodik u razgovoru za RTRS.

On je kazao “da se moglo čuti da je na tapetu zaustavljanje čitavog demokratskog procesa u zemljama zapadnog Balkana”.

– Amerikanci očigledno imaju svoje unutrašnje probleme. SAD su podjeljeno društvo, povratkom Bidena vraćeno je staro društvo u igru, koje se zove ‘Klintonovi sljedbenici’, a koji su bili neposredni učesnici raspada Јugoslavije. Sada pokušavaju svojim pravilima da modeliraju Balkan po svojim standardima, kazao je Dodik, komentarušići najavu novih sankcija prema zapadnom Balkanu, koje je najavio američki predsjednik Joe Biden.

Ko je sve iz BiH na crnoj listi Amerike?

Dodik je, kako prenose Nezavisne, poručio da SAD traže poslušnike, klimoglavce i da su to sljedbenici njihove politike.

– Širom svijeta podržavaju razne diktatorske režime, kada je to njima u interesu, a ovdje se kao bore za demokratiju,što je krajnje licemjerno, kazao je Dodik.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79