Dodik o Stevandićevom nezadovoljstvu: “Mnogi su postali kao uvrijeđene strine”

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik danas je prokomentarisao izjave lidera Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića koji očito nije zadovoljan statusom u koaliciji.

Dodik je rekao da mu je prvi komentar na to da nije ni on zadovoljan članovima koalicije, ali da u politici mora da postoji nešto što je cilj.

“Ovdje su mnogi postali kao neke uvrijeđene strine i svi ispostavljaju neke zahtjeve Miloradu Dodiku i SNSD-u. Izvolite, dogovorite se sa drugim političkim partijama. U čemu je problem? Kao nisu dovoljno uvaženi, pa nismo mi u SNSD-u dovoljno uvaženi. Mi smo napravili najbolji rezultat pa smo se odrekli 20 posto vlasti u Republici Srpskoj da bi unutra ušle druge političke partije i da bi napravili jak blok za RS. To je bila naša politička odluka”, rekao je Dodik.

On je dodao da neće da se bavi zapošljavanjem, te da lideri stranaka treba da se dogovore kako koncipirati vlast na nivou Republike Srpske u pogledu ministara, Narodne skupštine i drugih značajnih mjesta, a ostalo je dio dogovora i liberalizacije zapošljavanja, jer ne mora svaki čovjek da bude stranački.

“Stevandić je prošao za poslanika u Parlamentu BiH na listi SNSD-a i smatramo da je to dobar izbor, jer on pokazuje neku vrstu posebnosti u kreiranju odnosa i ja tu nemam nikakvu vrstu primjedbi. Što se tiče ostalog, Stevandić je veoma prisutan u strukturama vlade i mislim da je to adekvatno izbornom rezultatu. Svi su oni nezadovoljni i misle da im pripada više, ali moramo biti racionalni i prihvatiti da je ono što mi radimo, prije svega, u interesu stabilnosti i razvoja Republike Srpske”, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da će SNSD na predstojećim izborima pobijediti na poziciji za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH, te da će dobiti 38 posto glasova za NSRS što će biti sasvim dovoljno da formira jaku strukturu vlasti u ovom bh. entitetu.

On je upitao gdje su ostale političke pratije, gdje su njihovi veliki projekti koje su najavljivali i šta su uradili.

“Oni misle da je politika uzeti telefon i slikati se i da je to sav život” rekao je Dodik.

Ukoliko US odluči napustiti vladajuću koaliciju to bi značilo novi udarac za SNSD koji je ranije izgubio DNS kao najvjernijeg koalicionog partnera. Stranka kojom rukovodi Nenad Nešić (DNS) priklonila se opozicionom SDS-u i PDP-u.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79