Dodik otkrio karte: Od jučer smo počeli sa eliminacijama

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kazao je da je od jučer počeo da “elminiše” režimske neistomišljenike i sve one koga smatra krivim za neuspjeh na lokalnim izborima i gubitak Banja Luke.

Istakao je da neće oprostiti koalicionim partnerima, jer kako je kazao, nisu bili iskreni na dan izbora, zbog onog što suuradili Igoru Radojičiću, još uvijek aktuelnom gradonačelniku grada na Vrbasu.

“Mi smo za pojedine koalicione partnere ustanovili da su trgovali glasovima po prinicipu ‘glasajte vi iz vaše strukture za mene kao odbornika, ja ću vama iz vladajuće strukutre osigurati 150 glasova za gradonačelnika’. Mi smo to utvrdili i ja sam rekao da njima nećemo oprostiti. Kako se to prenijelo u neki drugi kontekst, ja ne znam. Pa zašto ja ne bih oprostio Banjoj Luci, pa Banja Luka je moj grad ja nemam problem da kažem i ako sam pogriješio. Ako sam to pogrešno razumio, nemam problem da se bilo kome izvinim, ali moja briga za Banja Luku u mojim nadležnostima nastavlja da se odvija i nemam nijedan problem te vrste. Ali očigledno da su novom gradonačelnik sada potrebni neki izgovori za neuspjehe jer je dao mnoga lažna obećanja koja neće moći da ispuni, koja realan život ne trpi – zaključio je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79