Dodik: Ponosan sam, na skupu nije iskazana nijedna riječ mržnje

Član Predsjedništva i lider SNSD-a Milorad Dodik danas je prisustvovao skupu “Sloboda” u Banjoj Luci u organizaciji BORS-a. Kako je kazao u izjavi za medije, ponosan je na skup jer “nije izrečena nijedna uvredljiva riječ”.

Dok je Dodik ulazio na Trg Krajine počelo urlanje: “E moj Schmidte ne kači se s nama, ubit će te lole…”

– Došlo je ljudi iz cijele RS, nisu štedjeli vrijeme. Pandemija nas je odaljila od okupljanja. Ovome niko ne može da prigovori ništa, činjenica da je BORS organizovala ovako veličanstven skup i ja sam to podržao zajedno sa svojim saradnicima. O imovini je već odlučeno, nema se šta o njoj odlučivati, u Dejtonu a prije toga u New Yorku i Ženevi kada je rečeno da teritorija RS čini 49 posto BiH i sve ono što pripada BiH je izričito dato Ustavom – kazao je Dodik i dodao:

– Sada se raznim blefiranjem međunarodnog faktora u kontinuitetu, Paddy Ashdown do danas pokušavaju vraćati to pitanje do danas. O tome nema dijaloga, ovo je jasna poruka naroda, imovina pripada RS i tako će ostati. Nikakve strane intervencije, lažni predstavnici, sudije koje sude mimo prava, oni su inkvizicija za RS i motivisani jednom željom, a to je da naštete RS. BiH nije ta koja je vlasnik imovine, o tome se jedino može razgovarati između entiteta.

Za kraj obraćanja je dodao da je ponosan na ljude koji su organizovali skup.

– Mislim da je ovo veličanstveno. Zaista sam ponosan na ljude koji su organizovali, bez ijedne riječi mržnje, bez ijedne provokacije. Želim svima sretan povratak kući, mnogi su došli iz raznih krajeva, ponosan sam na istinske patriote.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79