Prijetnje smrću Christianu Schmidtu, Dodik se samo smješkao

Prijetnje smrću Christianu Schmidtu, Dodik se samo smješkao


Tokom skupa u Banjaluci upućene su prijetnje smrću visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini Christianu Schmidtu i to u prisustvu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.

Skupina harmonikaša, kako se može vidjeti na videu N1, pjevala je: “O moj Schmidte, ne kači se s nama, ubiće te lole među nama”. Tokom sknadalozne pjesme Dodik i entitetska predsjednica Željka Cvijanović su se smješili.

Dok je Dodik ulazio na Trg Krajine počelo urlanje: “E moj Schmidte ne kači se s nama, ubit će te lole…”

Inače, iza 17 sati počeo je skup pod sloganom “Sloboda”, čiji je inicijator BORS. Povod za okupljanje je odluka visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini da suspenduje Zakon o nepokretnoj imovini za funkcionisanje javne vlasti RS do konačne odluke Ustavnog suda BiH.

U Banjaluci počeo skup pod sloganom “Sloboda”, čiji je inicijator BORS. Povod za okupljanje je odluka visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta da suspenduje Zakon o nepokretnoj imovini za funkcionisanje javne vlasti RS do konačne odluke Ustavnog suda BiH. Skup se prema najavama osiguravati i pripadnici EUFOR-a.

Uklonjen transparent sa likom Ratka Mladića

Kako javlja reporterka N1 koja se nalazi u Banjaluci, prema procjenama policije na skupu u organizaciji BORS-a prisustvuje blizu 18.000 ljudi.

“Obratila su se dva govornika, Slobodan Brdar iz Prijedora i ispred RVI Marko Milošević koji su govorili šta je sloboda i koliko je bitna za RS. Poručili su da borci nisu krvlju branili RS da bi se ona gubila u miru“, javila je reporterka N1.

Mnogo je trobojki na skupu, ali po Banjaluci je bilo mnogo grafita koji su veličali Ratka Mladića. Bio je jedan čovjek koji je nosio transparent sa likom Ratka Mladića koja je ubrzo uklonjena.

Nezvanično, organizatori skupa su dali nalog redarima da bilo kakva obilježja stranačka ili uvredljiva obilježja sklone“, javila je.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija