Dodik: Predsjedništvo BiH nećemo ni sljedeći put pitati za defile vojske Srbije

Dodik: Predsjedništvo BiH nećemo ni sljedeći put pitati za defile vojske Srbije


Predsjednik entiteta RS, Milorad Dodik, iznio je svoje mišljenje o defileu kadeta Vojske Srbije u Bratuncu i Prijedoru, naglašavajući da Predsjedništvu BiH neće ni ubuduće tražiti dozvolu za slične aktivnosti.

Dodik je kritizirao Željka Komšića i Denisa Bećirovića iz Predsjedništva BiH, ističući njihovu selektivnu zabrinutost o ovom pitanju.

“Željko Komšić se sada sjetio Predsjedništva i sad mu je važna odluka Predsjedništva BiH, a kad Denis Bećirović ode u svijet i “laje” po Republici Srpskoj, tada nema Predsjedništva BiH. Takvi kao što je Komšić su srušili Predsjedništvo BiH svojim nelegitimnim izborom kao hrvatski član Predsjedništva. Vjerovatno su se on i Bećirović, bošnjački član Predsjedništva, dogovorili da on pita. Pa pitajte. Mi vas pitamo otkud vi u Generalnoj skupštini UN-a. Gdje je tu stav Predsjedništva BiH, gdje je stav Predsjedništva BiH kada glasate po različitim mjestima u svijetu. Kako se onda niste sjetili da ima Predsjedništvo BiH”, rekao je Dodik.

Optužio je Komšića za podrivanje legitimiteta Predsjedništva BiH zbog njegovog izbora kao hrvatskog člana, te tvrdio da se Bećirović lažno predstavljao u Italiji nedavno.

“Dođete u poziciju da sada nama držite lekcije i pitate gdje odluka Predsjdništva BiH, a niste se sjetili na bazičnim stvarima. Šta očekujete, da mi poštujemo BiH koju ste vi srušili i Predsjedništvo BiH kojeg nema. To nećemo da poštujemo, a nećete ni vi. Kad se budete vratili u okvire Predsjedništva BiH i uvjerite nas da ozbiljno mislite onda ćemo razgovarati na tu temu”, poručio je Dodik.

Nadalje, Dodik je jasno stavio do znanja da ih neće ni sljedeći put pitati za slične aktivnosti, osvrćući se na njihovu odgovornost u međunarodnim tijelima kao kontrapunkt njihovim zahtjevima za poštivanje odluka Predsjedništva BiH.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija