Dodik rekao da će kriza nestati kad nestane BiH, dobio ekspresan odgovor odgovor iz SDA

Dodik rekao da će kriza nestati kad nestane BiH, dobio ekspresan odgovor odgovor iz SDA


Izjava predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika da će krize nestati kada nestane BiH, ukazuje da Dodik sve dublje tone u opasne političke iluzije.

Njegovi svađalački odgovori na vrlo jasne i odlučne poruke međunarodne zajednice i garanata Dejtonskog sporazuma, pokazuju da je Dodik spreman da bosanske Srbe ponovo odvede u politički konflikt sa najvećim svjetskim silama i u stanje političke i ekonomske izolacije.

Bosanskohercegovačka javnost vrlo dobro pamti da su u takvim konfliktima lideri bosanskih Srba uvijek izvlačili deblji kraj, ali i da su nažalost povlačili za sobom u stanje izolacije i nazatka i sve građane u entitetu RS.

Uzimajući u obzir ono što je jasno svima, osim samom Dodiku – da je on već decniju glavni generator političke krize, jedina je istina da će krize nestati kada on i SNSD odu sa političke scene u Bosni i Hercegovini.

Bosne i Hercegovine će sigurno biti, a samo je pitanje vremena do kada ćemo se sjećati Milorada Dodika i SNSD-a – navodi se u saopćenja SDA.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija