Dodik: Spreman sam da platimo Bošnjacima 2 milijarde maraka, dobit ćete i teritoriju Potočara

Predsjednik RS Milorad Dodik gost je Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem. Emisija se emituje iz Administrativnog centra Vlade RS.

Spreman sam da platimo Bošnjacima dvije milijarde maraka i da se mirno raziđemo, jer ne možemo da živimo zajedno – izjavio je večeras predsjednik RS Milorad Dodik u intervjuu za Face TV.

Dodik je dodao da će taj novac biti “obeštećenje Bošnjacima”, te da će prema njegovom planu, Potočari biti “prepušteni Federaciji” kao eksteritorij.

Dodik je na početku razgovora ustvrdio kako on nikada nije govorio o secesiji RS već o, kako je kazao, “razdruživanju RS od Federacije”.

“Bošnjački političari svi imaju jedan cilj, a to je da rasture RS. Ako oni uspiju u tom razvaljivanju, mi odosmo sa 49% BiH”, kazao je.

On je ponovio svoj stav da se u Srebrenici nije desio genocid. Rekao je i da je tokom opsade Sarajeva “više Srba stradalo u kazamatima u Sarajevu” nego što je ubijeno Bošnjaka u Srebrenici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79