Dodik: “Srpski narod ne smije više biti naivan i vjerovati Bošnjacima, Hrvatima…”

 

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ponovo je danas negirao da se u Srebrenici dogodio genocid. On je izrazio žaljenje za svakim stradalim Bošnjakom, Srbinom i Hrvatom u toku proteklog rata, pogotovo civilima, ženama, djecom i starcima.

Dodik je na obilježavanju Vidovdana – krsne slave Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine kazao kako su “Srbi uvijek bili na pobjedničkoj strani uz ogromna stradanja”.

– Mi smo narod koji je mogao da stane pred sve one koji su pokušali da nas okupiraju i potlače bez obzira na visoko plaćenu cijenu i činjenicu da smo imali vjere tokom historijskih izazova da ćemo biti na pobjedničkoj strani – rekao je Dodik, prenosi N1.

Dodao je kako “mnogi narodi u okruženju pokušavaju različitim događajima, poput Srebrenice, da stvaraju mit za neku novu naciju”, dok “Srbi imaju historijsko sjećanje na poraze i pobjede Vidovdan”.

Dodik je rekao i da zna kako nije lako srpskim oficirima u Oružanim snagama BiH.

On je dodao da “srpski narod ne smije više biti naivan i vjerovati Bošnjacima, Hrvatima i drugima na globalnoj sceni”.

Ocjenu o povezivanju obilježavanja Vidovdana u Sasama uoči obilježavanja 11. jula – genocida u Srebrenici, predsjedavajući Predsjedništva BiH je nazvao morbidnom.

– Srebrenica pripada Republici Srpskoj. Zar nema ništa logičnije da Vidovdan obilježavamo u srpskom manastiru. Da li neko brani Bošnjacima da obilježavaju bilo šta? Nisam došao da se zavjetujemo i naoružamo i branimo nekom – rekao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79