Dodik: Sudija Albanac produkt je lobiranja muslimanske strane

 

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je eventualni novi sudija stranac Albanac iz Albanije u Ustavnom sudu BiH produkt lobiranja muslimanske strane iz Sarajeva i da RS nema razloga da vjeruje u njegovu objektivnost, prenosi RTRS.

Dodik je, nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, rekao da je taj sudija Albanac izbor jednog muslimanskog sudije koji više nije u mandatu, ali koji je zajedno sa njim radio na nekoliko predmeta.

– Ono što mi znamo o tom novom eventualnom novom sudiji jeste da je on produkt lobiranja muslimanske strane iz Sarajeva – istakao je Dodik.

Dodik je naveo da on kao čovjek i političar ne može da kaže “mi ne vjerujemo Albancima” jer, kako je rekao, nisu svi ljudi isti.

– Ali savršeno dobro znam da mi imamo neriješenih Historijskih i drugih pitanja. Ako taj sudija Albanac pripada istoj strukturi vjeroispovijesti, onda će opet napasti Milorada Dodika da je šovinista. Јa to nisam, samo to govorim iz pragmatičnih razloga – rekao je Dodik.

On je dodao da su stranci sudije Ustavnog suda svi birani kako bi sa dva Bošnjaka donosili razne odluke koje su išle na štetu RS, što pokazuju i odluke koje su donošene u posljednje vrijeme.

– Bila je jedna Njemica, sad dolazi Albanac. To je jedna sprega koja treba da sveže RS do samog nestajanja njene subjektivnosti – rekao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79