Dodik u panici: Sutra žrijebanje za delegata iz Republike Srpske

Centralna izborna komisija (CIK) BiH će sutra sprovesti žrijebanje za dodjelu mandata iz reda srpskog naroda iz Republike Srpske u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH između dvije kandidatske liste koje su osvojile identičan broj glasova, njih 12.

Ova situacija je dodatno zakomplikovala političku scenu, posebno nakon što je Sud BiH odbio žalbu SNSD-a na odluku CIK-a koja je krajem maja ponovo priznala listić PDP-a za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Centralna izborna komisija ranije je saopštila da je primila rješenje Suda BiH kojim se odbija žalba SNSD-a, čime se potvrđuje odluka CIK-a o priznavanju rezultata posrednih izbora za Dom naroda iz Republike Srpske.

Žrijebanje će biti održano sutra u 12 časova u prostorijama CIK-a u Sarajevu. Postupak će biti otvoren za javnost i obaviće ga službenik Sekretarijata Komisije.

Ova odluka je izazvala veliku zabrinutost među čelnicima SNSD-a, uključujući Milorada Dodika, koji je u panici zbog mogućnosti gubitka ključnog delegata.

Očekuje se da će ishod žrijebanja imati značajan utjecaj na političku dinamiku u Republici Srpskoj i šire.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79