Dodik udario po Amerikancima: Vratite nam Ustav, ako ne, RS sigurno odlazi sa 49 posto teritorije BiH

Dodik udario po Amerikancima: Vratite nam Ustav, ako ne, RS sigurno odlazi sa 49 posto teritorije BiH


Ambasada Sjedinjenih Američkih Država jutros se na društvenim mrežama osvrnula na izjave još uvijek aktuelnog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je na mitingu u Banjoj Luci poručio da ukoliko se ne bude poštovao Ustav BiH da će RS napustiti BiH, a brzo je uslijedila reakcija Milorada Dodika.

Ambasada SAD-a između ostalog je rekla:

– Sjedinjene Američke Države predane su načelima Dejtona – da je Bosna i Hercegovina demokratska, multietnička, suverena i nezavisna država s neupitnim teritorijalnim integritetom. Niti Dejton, niti Ustav BiH, niti jednom entitetu ne daje pravo na otcjepljenje. Svaka akcija koja bi bila poduzeta u pravcu disolucije BiH bila bi kršenje Daytona i nosila bi teške posljedice – saopćeno je iz Ambasade SAD u BiH ranije.

Oštra reakcija SAD: Svaka akcija usmjerena ka disoluciji BiH imala bi teške posljedice

Milorad Dodik nakon toga je na Twitteru poručio:

– Narod RS-a jasno je na veličanstvenom skupu u Banjoj Luci pokazao da neće antidejtonsku i antiustavnu BiH. Ako nam ne vrate Ustav BiH kako je dogovoren Dejtonskim sporazumom, RS će sigurno otići i sa sobom ćemo odnijeti svojih 49 posto BiH.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija