Dodik udario po Amerikancima: Vratite nam Ustav, ako ne, RS sigurno odlazi sa 49 posto teritorije BiH

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država jutros se na društvenim mrežama osvrnula na izjave još uvijek aktuelnog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je na mitingu u Banjoj Luci poručio da ukoliko se ne bude poštovao Ustav BiH da će RS napustiti BiH, a brzo je uslijedila reakcija Milorada Dodika.

Ambasada SAD-a između ostalog je rekla:

– Sjedinjene Američke Države predane su načelima Dejtona – da je Bosna i Hercegovina demokratska, multietnička, suverena i nezavisna država s neupitnim teritorijalnim integritetom. Niti Dejton, niti Ustav BiH, niti jednom entitetu ne daje pravo na otcjepljenje. Svaka akcija koja bi bila poduzeta u pravcu disolucije BiH bila bi kršenje Daytona i nosila bi teške posljedice – saopćeno je iz Ambasade SAD u BiH ranije.

Oštra reakcija SAD: Svaka akcija usmjerena ka disoluciji BiH imala bi teške posljedice

Milorad Dodik nakon toga je na Twitteru poručio:

– Narod RS-a jasno je na veličanstvenom skupu u Banjoj Luci pokazao da neće antidejtonsku i antiustavnu BiH. Ako nam ne vrate Ustav BiH kako je dogovoren Dejtonskim sporazumom, RS će sigurno otići i sa sobom ćemo odnijeti svojih 49 posto BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79