Dodik udario po Schmidtu: Kakav je to jad i čemer, ministra odbrane Njemačke informiše čovjek koji se lažno predstavlja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će Christian Schmidt, kojeg je posjetio njemački ministar odbrane Boris Pistorijus, možda postati dobar turistički vodič, ali nikada ništa više u BiH.

“Kakav je to jad i čemer kada ministra odbrane Njemačke o stanju u BiH informiše čovjek koji se lažno predstavlja?”, napisao je Dodik na društvenoj mreži X.

Dodik je naveo da je juče njemački ministar odbrane posjetio njemačkog turistu u kancelarijama OHR-a i izjavio kako je “zahvaljujući njemu mogao više i bolje da se upozna sa BiH”.

“Možda će Schmidt postati dobar turistički vodič, ali nikada ništa više u BiH. Da je Schmidt iz Bavarske objektivni turistički vodič, gospodin Pistorijus iz Donje Saksonije bi čuo o tome da političari u Republici Srpskoj, kao i oni u Njemačkoj, traže da se poštuju ustavom propisane nadležnosti BiH i Srpske”, napomenuo je Dodik.

Dodik je upitao i koliko Njemačka poštuje BiH, kada više vjeruje nekome bez legitimiteta, nego legitimnim nosiocima vlasti?

“Sjećanja na prošlost i njemačku ulogu u BiH su tragična i bolna. Ne želim da nam i budućnost bude takva”, rekao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79