Dodik: Uzet ću biračke spiskove i vidjeti gdje je Stanivuković dobio podršku kako više tim mjestima ne bi davao pomoć

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a nakon što je kandidat PDP-a Draško Stanivuković postao novi gradonačelnik u Banjaluci, rekao je da nema šanse da SNSD i koalicioni partneri sarađuju s PDP-om i Draškom Stanivukovićem.

– Mi nećemo pokretati smjenu gradonačelnika u prvoj godini, kasnije ćemo vidjeti. Mi smo vodili umjerenu kampanju. Prljava kampanja s njihove strane je zagadila odnose do te mjere da neće biti podržan nijedan prijedlog gradonačelnika – rekao je nezadovoljni Dodik.

Lider SNSD-a poručio je da će obustaviti investicije i finansijska sredstva prema gradu Banja Luka sa nivoa entiteta RS.

– On ima svoje nadležnosti i predstavlja grad, neka se šepuri i radi. Rekao je da će đaci i penzioneri dobiti besplatan gradski prijevoz. Neka predloži, podržat ćemo, ali hajde da vidimo kako će to finansirati. Kako će finansirati gradsko grijanje koje smo mi svake godine subvencionirali. Zašto bi to radila Republika Srpska? Imamo i druge općine koje treba pomoći. Prekinut ćemo sve investicija sa nivoa RS, kaže Dodik.

Dodik se nije zaustavio te rekao da će uzeti biračke spiskove i vidjeti gdje je Stanivuković dobio podršku kako više tim mjestima ne bi davao pomoć.

– Ovo je velika greška onih koji su smatrali tako… Ja im neću oprostiti ovo što su uradili Igoru Radojičiću. Imam pravo na to kao čovjek. Vidjet ću svako biračko mjesto. Gdje god je dobio gradonačelnik neka on ide rješavati, mi nećemo. Demokratija, eto, evo počinjemo učiti malo od Amerikanaca, šta ćete, rekao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79