Dodik vodi sa 3:0 kada su u pitanju susreti u Turskoj

Nihad Čolpa, zastupnik u Parlamentu Federacije BiH reagirao je povodom sutrašnjeg sastanka na marginama Samita (SEECP) predsjedavajućeg Milorada Dodika i članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Šefika Džaferovića s predsjednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoanom.

“Milorad Dodik protiv Željka Komšića i Šefika Džaferovića vodi sa 3:0 kada su u pitanju susreti Predsjedništva BiH i predsjednika Turske u Ankari.

Ironično je kako Dodik, pored toga što svakodnevno negira genocid, blokira i urušava institucije sa ciljem potpune devastacije države, uspio pridobiti simpatije i realizirati zvanične posjete, dok oni koji se hvale dobrim odnosima sa Ankarom, u ovom sazivu još uvijek nisu niti jednom predvodili Predsjedništvo BiH u zvaničnoj posjeti Turskoj. Konstatacija da Komšić i Džaferović nisu predvodili nijednu zvaničnu posjetu Turskoj za vrijeme svog predsjedavanja Predsjedništvom BiH najbolje oslikava stepen njihove nesposobnosti i nepostojanja diplomatskih kapaciteta.

Ako Komšič i Džaferović nisu u mogućnosti preuzeti liderstvo u susretima BiH i Turske, kako će graditi partnerstvo sa zvaničnicima država koje tradicionalno ne njeguju odnose sa političkim Sarajevom kao što je to činila Turska? Ovo je zaista poražavajuće.

Da se ne radi o slučajnosti govori činjenica da se samo oni sa vrhunskim pamćenjem mogu sjetiti posljednje zajedničke fotografije prvog u Turaka i prvog u Bošnjaka”, kazao je Čolpa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79