Dodik: Vrijeđa me kada neko kaže da sam bosanski Srbin

Milorad Dodik
Milorad Dodik

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je u utorak u Beogradu kako ga vrijeđa naziv “bosanski Srbin”. On je danas primio Orden Republike Srbije, najviše priznanje u toj zemlji.

Dodik je u obraćanju rekao da ga vrijeđa to što ga nekada nazovu bosanskim Srbinom.

Ja sam Srbin. Nisam nacionalista, ja samo volim svoj narod i posvećen sam ciljevima svog naroda, RS, Srbije, koju volim i dolazim, radujem se uspjesima – izjavio je Dodik. Dodao je da se smatra bliskim saradnikom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.
Učio sam od Vučića, nastavit ću to da radim – rekao je Dodik.
Vučić se davno iz kategorije političara prebacio u poziciju državnika. To je lako dokazati. Dobio sam mnoga odlikovanja i ordenja. Ovo mi je najvažnije. Ovo je kruna mog političkog, društvenog i životnog angažmana – zaključio je Milorad Dodik na ceremoniji u Beogradu.
Orden je dodeljen i crnogorskom političaru Andriji Mandiću, glumcu Predragu Manojloviću, posthumno pevaču Djordju Marjanoviću i ministru kulture Bratislavu Petkoviću, Narodnom pozorištu iz Prištine u Gračanici, Spomen parku “Kragujevački oktobar”, Filmskom centru Srbije, virusologu Milanku Šekleru i drugim istaknutim umetnicima, lekarima i zaslužnim pojedincima, piše N1.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79