Dodiko advokat: Schmidt će biti ključni svjedok, ovo može biti početak demontiranja visokog predstavnika”

Jedan od branilaca Milorada Dodika Anto Nobilo kazao je večeras, gostujući na Teleringu, da će ključni svjedok odbrane Dodika biti Christian Schmidt.

“Pošto su nam upetljali Cristriana Schmidta i njegove ovlasti u optužnicu, mi imamo pravo rastrančirati te ovlasti. Dakle, mi imamo pravo dokazivati da on nema te ovlasti. Mi imamo pravo zvati Schmidta kao svjedoka”, rekao je Nobilo.

U tom trenutku voditelj ga je upitao da li će odbrana zvati Schmidta kao svjedoka, a on je odgovorio “apsolutno”.

“On nam je ključni svjedok. On nama mora objasniti otkud njmu te ovlasti, ko ga je imenovao. On nama mora objasniti svoje motive za ovaj posao. Prema tome, on će nama biti vrlo važan svjedok”, rekao je Nobilo.

Smatra da su se oni koji su kreirali ovaj postupak “malo preračunali”.

“Oni su Miloradu Dodiku kao političkom oponentu recimo dali jednu veliku platformu gdje on može krenuti sa suverenističkom politikom i pokušati da ovo bude početak demontiranja visokog predstavnika i ovakvog uređenja BiH koje je nefunkcionalno. Nefunkcionalno je zato što nisu pustili da volja naroda izađe, da narod preko svojih izabranih predstavnika se dogovori kako će živjeti”, smatra Nobilo.

Ukazao je na to da je danas došlo mnogo medija ispred Suda BiH i kazao da je to “besplatna press konferencija za predstavnike RS”.

“Mislim da su se malo preračunali i da će i u političkom i u svakom drugom smislu ovaj postupak faktički se vratiti kao bumerang onima koji su ga inicirali”, kazao je Nobilo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79