Dodikov novi reformski potez: Otvaramo mjenjačnice svijesti širom RS!

Dodikov novi reformski potez: Otvaramo mjenjačnice svijesti širom RS!


Predsjednik RS Milorad Dodik najavio je da će, u sklopu velikih reformi koje on priprema sa Vladom RS, u narednom periodu otvoriti niz mjenjačnica svijesti širom RS koje će biti u nadležnosti novoformiranog Sekretarijata Vlade za promjenu svijesti.

“Ja ću biti na čelu tog Sekretarijata koje će objedinjavati sve te naše mjenjačnice svijesti: to će biti javne ustanove otvorenog tipa, gdje će kursevi trajati neograničeno, odnosno po potrebi svakog od polaznika kursa. U ovim ustanovama, naši vrijedni rasvjetljivači budućnosti, k’o što im ime kaže, do detalja će vam rasvijetliti svaki kutak budućnosti u koju vas vodimo, koji vam se učini mračnim, a koji vam naši neprijatelji prikazuju gorim i od samog pakla. Naši uporni utjerivači nade u svijetlu budućnost razjasniće vam svaku dilemu koju naši protivnici vještački stvaraju ne bi li vas otjerali u beznađe iz koga vam spasa nema. A vi dobro znate u kakvom ste beznađu živjeli prije nas i zato vas pozivam da sada slobodno otvorite vaše umove, duše i srca da u njih ponovo utjeramo nadu u svijetlu budućnost u koju vas vodimo!”, rekao je Dodik.

“Naši izvanredni istjerivači sumnji rastjeraće svaku vašu sumnju koju siju naši neprijatelji, želeći da posiju sjeme razdora i tako izazovu sukobe među nama i spriječe nas da stignemo u našu svijetlu budućnost. Pod opasnim izgovorom da je sumnja zdrava za rasuđivanje, oni svoju bolesnu sumnju šire na vas samo da bi vas iznutra razjela, kako nikada ne bi’ postali slobodni ljudi koji vjeruju u našu svijetlu budućnost. Ali, vi ne treba uopšte da brinete, jer tu su i naši vješti iluzionisti, koji će vam otkriti svaki od providnih trikova kojima se služe neki samozvani kritičari i naši neprijatelji u namjeri da vas vrate u mračnu prošlost”, objasnio je Dodik.

„Vi ništa ne treba da razmišljate, uz pomoć naših istručnjaka istjeraćemo svaku sumnju iz vas, ali je sada najvažnije da i vi pokažete volju da želite da se izborite sa tom teskobom u vama. Poslije uspješno završenog kursa u našim mjenjačnicama svijesti, vi ćete automatski imati odgovore na svako pitanje i više nikada nećete morati da se mučite sa bilo kakvim pitanjima. Prosto, nećete više imati potrebe da postavljate ni sebi ni drugima bilo kakvo pitanje, jer ćete na ovim kursevima dobiti sve odgovore. Živjela naša svijetla budućnost!”, poručio je Dodik.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija