Dodikov sastanak sa Njemačkom parlamentarkom se pretvorio u noćnu moru

Dodikov sastanak sa Njemačkom parlamentarkom se pretvorio u noćnu moru


Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik tvrdi da ništa što je članica Evropskog parlamenta Tineke Strik napisala u svom tvitu nije pomenuto na njihovom jučerašnjem sastanku i da je njena konstatacija zlurada.

Izgleda da Tineke Strik i ja nismo bili na istom sastanku. Ništa što je navela u tvitu nije pomenuto na sastanku. Uostalom, nikad nisam podržavao nijedan sukob u svijetu, pa je njezina izjava zlurada, kao i mnoge koje je ranije rekla na moj račun – poručio je Dodik.
Strik je napisala na Twitteru da je tokom sastanka europarlamenataraca sa članovim Predsjedništva BiH izražena puna podrška evropskoj budućnosti BiH.

Tokom našeg sastanka s Predsjedništvom BiH izrazili smo punu podršku budućnosti BiH u EU. Ali smo također vrlo jasno rekli gospodinu Dodiku da ne može nastaviti svoju secesionističku politiku, aktivno podržavati Putinov rat u Ukrajini, a istovremeno napredovati na putu prema EU, poručila je Strik.

Strik se nešto kasnije oglasila nakon razgovora s bh. Građanima, piše slobodna-bosna.ba.

Zahvalna sam na razmjeni sa predstavnicima građana koji su iznijeli svježe i konkretne prijedloge za demokratizaciju institucionalnih struktura BiH. To dokazuje da građani žele promjene. Ključno je pojačati njihov glas kroz slobodne i poštene izbore, poručila je Tineke Strik.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija