Dodikovo viđenje sankcija SAD-a: Moram izdržati dvije i po godine mandata Joe Bidena

Dodikovo viđenje sankcija SAD-a: Moram izdržati dvije i po godine mandata Joe Bidena


Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras da mu predstoje dvije i po godine mandata Joa Bidena i njegove administracije koje treba da izdrži, a da će onda biti lakše.

Kazao je da su predsjednici SDS-a Mirko Šarović i PDP-a Branislav Borenović tražili od SAD-a i zapadnih zemalja da mu budu uvedene sankcije i da bude sklonjen s političke scene.

“Bez obzira na sve, spreman sam na ličnu žrtvu. Cilj mi je da sačuvam Republiku Srpsku, srpski narod i njegova prava”, rekao je Dodik večeras novinarima u Donjoj Piskavici kod Banje Luke.

Dodik je naglasio da Republika Srpska ima prijatelje u EU i svijetu.

“Ranije je bilo malo zemalja koje su bile spremne stati iza Republike Srpske, osim Rusije. Vidjećete sad u ponedjeljak u EU kako to izgleda, u Vijeću Evrope i na nekim drugim mjestima”, izjavio je Dodik.

On kaže da se mora izdržati administraciju predsjednika SAD Joe Bidena jer ima još dvije i po godine mandata, dok, kako ističe, specijalni izaslanik SAD za zapadni Balkan Gabriel Escobar više nema ništa.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija