Danas Hrvatski narodni sabor, skup iza zatvorenih vrata

Danas se u Mostaru održava vanredno zasjedanje udruženja Hrvatskog narodnog sabora (HNS), koje okuplja većinu hrvatskih stranaka u Bosni i Hercegovini.

Kako se pisalo u danima koji su prethodili očekuju se opcione odluke o političkim koracima ako ne dođe do izmjena Izbornog zakona.

HNS priprema odluke o koracima hrvatske politike u BiH ukoliko nikako ne dođe do dogovora o izbornom zakonu. Prvi čovjek hrvatske politike u BiH Dragan Čović nedavno je izjavio da nema problema s riječju bojkot, ali da će konačnu odluku donijeti svi učesnici HNS-a.

U medijima su se već pojavili zaključci koji bi trebali biti usvojeni,a naročito je sporan posljednji zaključak u kojem se ističe namjera formiranja neke nove institucionalne ili teritorijalne organizacije (što bi suštinski mogao biti treći entitet), ukoliko ne budu ispunjeni zahtjevi koji se tiču reforme Izbornog zakona.

Zanimljivo je da na skupu neće učestvovati Hrvatska republikanska stranka (HRS). Oni nisu zadovoljni načinom na koji se vodi ova organizacija, a jučer su prozvali i lidera HNS-a Dragana Čovića.

Skup je najavljen sloganom “Narod odlučuje”, a po prvi put održava se iza zatvorenih vrata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79