Dok država slavi svoj dan Predsjedavajuća Predsjedništva BiH radi: Cvijanović dogovorila biznis forum BiH i Azerbejdžana

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović razgovarala je danas u Bakuu s predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim o unapređenju bilateralnih odnosa i jačanju saradnje dvije strane.

Poseban akcent bio je na oblastima energetike, poljoprivrede i turizma, a dogovorena je i posjeta delegacije Vlade Azerbejdžana u cilju predstavljanja potencijala za investiranje u BiH, kao i pripreme za organizaciju zajedničkog biznis foruma koji je dogovoren na današnjem sastanku.

Ovom prilikom Cvijanović je pozvala predsjednika Alijeva u prvu zvaničnu posjetu BiH. Ona je informirala sagovornika da će, na osnovu odluke Predsjedništva BiH, uskoro biti otvorena ambasada BiH u Azerbejdžanu, izrazivši nadu da će time biti stvorene nove perspektive za unapređenje saradnje.

Ona je izrazila zahvalnost za pomoć koju je Azerbejdžan uputio Republici Srpskoj i Federaciji BiH tokom poplava i pandemije koronavirusa, kao i za projekte koji su realizirani uz podršku fondacije ‘Hejdar Alijev’.

Tokom sastanka predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović je upoznala sagovornika s aktuelnom situacijom u BiH, a razgovarano je i o globalnim i regionalnim političkim, ekonomskim i sigurnosnim prilikama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79