Dok se čeka uklanjanje Sarajlije na društvenim mrežama zbijaju šale s čudnim objektom u Titovoj ulici

Nakon negodovanja građani Sarajeva počeli ismijavati čudni objekat koji je prije nekoliko dana osvanuo na trotoaru ispod Velikog Parka u Titovoj ulici.

U Sarajevu “niklo” čudno arhitekstonsko zdanje na trotoaru

Građani Sarajeva nedavno su ostali u čudu vidjevši u centru grada kućicu koja više priliči planinskom ambijentu, a mnogi su stava da se radi o pravom ruglu.

Zbijanje šala je svojstveno građanima Sarajeva, a nisu ostali dužni ni “arhitektonskom ruglu” koje zauzima prostor pješacima kod Velikog Parka.

Naime, na društvenim mrežama pojavilo se niz fotografija kojima su građani na maštovit način pokušavali dati svrhu ovom objektu. Na jednoj fotografiji na kućici je oslikan ražanj, dok se na drugoj nalazi tragični trenutak s utakmice Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine koju je igrala protiv Nigerije na Svjetskom prvenstvu 2014. godine.

Građanima predstavlja ruglo: Objekat u Titovoj ulici po hitnom postupku će biti uklonjen

Jedna od interesantnijih fotografija je i ona na kojoj su na “čudnom objektu” iscrtani zeleni prozori, aludirajući na turbe Sedam braće na Bistriku. Također, na društvenim mrežama pojavila se i fotografija objekta na kojem je prikazana scena iz crtanog filma “The Muppet Show”.

Dok građani na ironičan način daju smisao kućici, Općina Centar Sarajevo ispituje sve okolnosti pod kojima je u ulici Maršala Tita, u samom centru grada postavljen objekat, koji će po hitnom postupku biti biti uklonjen. Iz Centra nisu detaljnije pojasnili da li objekt ima dozvole, ko je investitor, koja mu je namjena piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79