Doktor iz jedne od najboljih bolnica u Evropi odao priznanje Općoj bolnici u Sarajevu!

Istaknuti ljekari, voditelji Covid centra, iz Američke bolnice u Turskoj koji su u posjeti Općoj bolnici “Prim, dr. Abdulah Nakaš” i danas će raditi sa covid timom ove ustanove.

Prof. dr. Bilgin Sait, specijalista interne medicine i doc. dr. Siran Keske, infektolog, jutros su prisustvovali jutarnjem sastanku Covid tima na kojem se pojedinačno analizira stanje svakog pacijenta i određuje dalji tok liječenja.

Doktor Bilgin Sait je odao priznanje menadžmentu Opće bolnice i osoblju Covid tima na načinu liječenja i organizaciji posla oko velikog broja covid pacijenata. Naglasio je da protokoli liječenja ne odstupaju od svjetskih i da se u nijansama razlikuju od onih koji se provode u Američkoj bolnici u Turskoj.

Prilika za analizu

Tokom jučerašnjeg dana medicinski stručnjaci iz Turske u zajedničkoj viziti sa sarajevskim kolegama su u Covid odjelu obišli 80 pacijenata, razmijenili mišljenja o protokolu njihovog liječenja , potom su održali prezentaciju o njihovim iskustvima s koronavirusom.

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice iskazao je veliku zahvalnost kolegama iz Turske, na posjeti u teškom vremenu istakavši da je ovo odlična prilika za analizu dosadašnjeg rada kao i razmijenjenu iskustava, a sve kako bi se unaprijedio rad i pružila što kvalitetnija usluga pacijentima.

Na hospitalizaciji 189 pacijenata

I tokom proteklog dana u Covid trijažnu ambulantu Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ javio se veliki broj pacijenata i tražio se krevet više za njihovu hospitalizaciju. Na odjel je primljeno 16 pacijenata , a 10 je otpušteno kući.

Jutrošnje brojno stanje Covid pacijenata na bolničkom liječenju u ovoj zdravstvenoj ustanovi iznosi 189 ,od kojih je na intenzivnoj njezi 12, a postintenzivnoj 11. Na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji je 9 pacijenata, a 2 su na respiratoru. U posljednja 24 sata 2 pacijenta su preminula.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79