Doktor slomio ruku medicinskoj sestri: “Bacio me na pod, djeca su vrištala”

Foto: Pexels/Karolina Grabowska

Medicinsku sestru Renatu Brkić prošlog petka uveče napao je doktor Ante Kedžo, specijalizant radiologije u KB Dubrava.

“Bilo je stravično, djeca u čekaonici su u šoku vrištala i plakala, plakale su i mame u čekaonici, svi su bili strašno uznemireni. Ja sam mislila da je gotovo, kad me primio za vrati i bacio na pod u dvorište. Da nisu ona dvojica očeva skočili i primili ga, ne znam što bi bilo. Valjda bi me cipelario da nisu priskočili i zadržali ga. Sve pred očima djece, roditelja i pred njegovim troipolgodišnjim djetetom i suprugom. I njegova supruga je vrištala, a kad sam pobjegla u ordinaciju trčala je za mnom i plačući molila da ga ne tužim”, ispričala je za Večernji list danas još uvijek uznemirena 55-godišnja medicinska sestra Renata Brkić iz ugovorne pedijatrijske ordinacije u Retkovcu.

Nako navodi pomenuti portal, nju je u petak naveče oko 19 sati napao pomenuti ljekar.

Kako se dodaje, ženu koja mu može biti majka po godinama davio je, bacio na pod i slomio joj ruku.

“On mene nije ćušnuo u afektu, nego me davio i bacio na pod i krenuo na mene s namjerom da i dalje nastavi, dok ga nisu zadržali očevi. Bio je izrazito bijesan. A da stvar bude gora, uopće nije pokazivao ni žaljenje ni kajanje. Čak je i policajac nakon razgovora s njim bio uznemiren, rekao mi je da mu je ovaj mrtav hladan kazao kako mu nije žao i kako bi ponovio isto. To je čovjek bez ikakve empatije. Taj čovjek je na pragu svog staža, a trebao bi raditi s ljudima”, govori sestra Renata Brkić.

“Radim 35 godina i nikad ni slično nešto nisam doživjela. Znalo je biti verbalnih ispada, ali znamo mi prešutjeti, okrenuti se. Nisam htjela izlaziti u javnost, međutim i radi drugih jesam jer ovo je kulminacija”, dodala je ona.

Ruka joj je u longeti, na bolovanju je, i dalje vrlo uznemirena, a uznemirena je i njena porodica i sve kolege. Sa svih strana, kaže, zovu je pružaju joj podršku, od Doma zdravlja Zagreb-Istok, u okviru koje je i ugovorna pedijatrijska ordinacija u kojoj radi, do kolegica i kolega te ljekara.

Reagovale su i Hrvatska komora medicinskih sestara, Hrvatska liječnička komora i Hrvatska udruga bolničkih liječnika, redom osudivši ovaj brutalan čin.

U KB Dubrava rekli su rekli da je dr. Ante Kedžo specijalizant iz Opće bolnice Knin i da je kod njih dodijeljen kako bi odradio dio svog specijalističkog staža.

“Na poslu nikada nije pokazao nikakve naznake agresije. Da se mene pita, izbacio bih ga odmah, no pravno-formalna odluka ići će nakon konzultacije s njegovom matičnom bolnicom”, kazao je za Večernji list pomoćnik direktora prof. Toni Kolak.

U kninskoj bolnici su rekli da će se direktorka javiti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79