Dolaze visoki zvaničnici Turske: Banjalučka Arnaudija spremna za otvaranje

Nakon više od dvije decenije, banjalučka Arnaudija džamija otvara svoja vrata. Obnova označava kraj procesa restauracije 16 džamija u Banja Luci te simbolizira obnovu duhovnosti i zajedništva.

Muamer Okanović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Banja Luka, ističe hstorijski i duhovni značaj Arnaudije te naglašava nestrpljenje građana za otvaranjem. Pripreme su u toku, a 7. maja bit će održana svečanost otvaranja, obilježavajući i Dan džamija.

Obnova Arnaudije ističe autentičnost i posebnu pažnju posvećenu detaljima kako bi džamija zablistala u svojoj originalnoj ljepoti. Okanović naglašava važnost posjećivanja džamija i njihovu ulogu kao središta zajednice.

Očekuje se da će visoki dužnosnici iz Republike Turske prisustvovati otvaranju.Obnova Arnaudije džamije predstavlja korak prema očuvanju kulturnog identiteta i duhovnosti grada.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79