Domaća pamet i radna snaga iz Bijeljine: Najveći izvoznik montažnih kuća u Australiju

Svojom domaćom pameti i radnom snagom, ova firma je postala najveći evropski izvoznik montažnih kuća u Australiju, oblikujući trendove u građevinskoj industriji širom svijeta.

Kompanija, čiji je vlasnik Milenko Stevanović, nije samo dostigla vrhunac uspjeha u Australiji, već je takođe udvostručila svoju proizvodnju i širila svoj izvozni portfolio u druge dijelove svijeta, uključujući Afriku i veći dio evropskog kontinenta. Ipak, uspjeh ove kompanije nije došao bez izazova.

“Granice nam stvaraju ogromne probleme, regulativa u svakoj zemlji nam stvara ogromne probleme, protok radne snage nam takođe stvara ogromne probleme i nastupanje na tržištima tih susjednih zemalja nam takođe stvara probleme”, istakao je Milenko Stevanović.

Uprkos izazovima s kojima se suočava, Stevanović je jasno istakao potrebu za većom ekonomskom integracijom na Balkanu. Ideja o jedinstvenom tržištu Zapadnog Balkana podržana je kako u domaćem, tako i u međunarodnom okruženju, uključujući i Brisel, ali politička volja za ostvarivanje ovog cilja još uvijek izostaje.

“Mi privrednici trebamo zajednički prostor, a ne podijeljenost. Političari trebaju da se ugledaju na nas i da nađu načina da nas pomognu sa zakonima koji će nam olakšati poslovanje na cijelom prostoru Zapadnog Balkana”, apelovao je Stevanović, javlja N1.

Ekonomisti ističu da ekonomska povezanost Zapadnog Balkana može dovesti do stvaranja jedinstvenog tržišta sa 20 miliona potrošača, što bi omogućilo veći izvoz i unapređenje ekonomskog standarda građana. Međutim, postojeći politički i pravni izazovi otežavaju ostvarenje ove vizije.

U cilju podsticanja političkih lidera na regionu da prevaziđu etničke podjele i izgrade povjerenje, Evropska unija je kreirala Plan rasta, finansijski paket vrijedan šest milijardi evra. Ova značajna finansijska injekcija uslovljena je reformama koje bi dovele do ekonomske integracije, uz poštovanje transparentnosti i vladavine prava.

Dok se Balkan suočava sa brojnim izazovima, postoji jasna potreba za političkom voljom i akcijom kako bi se prevazišle prepreke ekonomskom napretku. Domaća pamet i radna snaga iz Bijeljine predstavljaju inspirativan primjer uspjeha koji se može postići kroz inovaciju, upornost i zajednički rad na izgradnji bolje budućnosti za cijeli region.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79