Domovi zdravlja prepuni, haraju prehlada i gripa

Domovi zdravlja prepuni, haraju prehlada i gripa


Ponovno su domovi zdravlja puni pacijenata.

Ljekari nisu iznenađeni, jer kažu sezona je prehlade i gripe. Velike gužve uglavnom stvaraju pacijenti s respiratornim infekcijama. Prema podacima s kojima trenutno raspolaže kantonalni Zavod za javno zdravstvo takvih je 127. Te brojke su sigurno i veće jer pojedini domovi zdravlja u Unsko-sanskom kantonu izvještaje o broju oboljelih ne dostavljaju Zavodu.

Kašalj, povišena tjelesna temperatura, malaksalost, samo su neki od simptoma zbog kojih sve veći broj građana traži pomoć ljekara.

Jedna od njih je i Maida Ćehić koja je nakon prebolovane gripe danas došla na redovnu ljekarsku kontrolu. Kako je sama kazala za portal Krajina.ba vjeruje da je gripa uveliko prisutna a što potvrđuje puno građana koji odlaze u zdravstvene ustanove tražeći pomoć.

Ambulante su uistinu pune, a ugrožene grupe su starije osobe, hronični bolesnici, trudnice i djeca. To je potvrdila Melisa Pečenković, specijalista urgentne medicine u Domu zdravlja Bihać, ali smatra kako bi bilo bolje sačekati malo da se simptomi razviju te onda dođu na pregled.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija