Donirali organe: Roditelji Minele Zukić žele upoznati osobu u kojoj kuca srce njihove kćerke

Najteže životne situacije od nekoga naprave heroje. Prije pet godina, Sead Zukić iz Ribnice kod Zavidovića donio je najtežu životnu odluku: u saobraćajnoj nesreći stradala je njegova 25-godišnja kćerka Minela, a Sead je odlučio donirati njene organe, kojima je spašeno nekoliko života.

(VIDEO) Dijete im poginulo, a oni odlučili spasiti druge živote

Danas je promoviranje ove plemenite ideje njegova životna misija. Porodici Zukić želja je i da upoznaju osobu u kojoj kuca Minelino srce.

Odluku da donira kćerkine organe i na taj način produži njen život, Sead pripisuje sudbini.

Nema roditelja na ovom svijetu da može zamisliti da njegovo dijete može da nastrada i da se ne probudi iz teške nepovratne moždane kome. Ja sam u ta dva dana razmišljanja odlučio ako slučajno naša Minela ne preživi, da ćemo donirati njene organe, mada do tada nisam ni znao ko može donirati organe – kaže Minelin otac Sead.

Porodica Zukić upoznala je tri porodice kojima su donirani Minelini organi, a još uvijek nisu saznali u čijim prsima kuca njeno srce.

Svakim danom smo više sigurni da smo donijeli jedinu ispravnu odluku, zato pozivamo sve narode Bosne i Hercegovine, a i šire, ne daj Bože, ako vam se desi isto ili slično nama, potpišite i donirajte organe svojih najdražim, tako ćete produžiti njihove živote – kaže Sead za Hayat.

Minela je bila učenica generacije, završila je Pravni fakultet u Sarajevu. Roditelji kažu da je bila dijete za poželjeti, puna planova, ali sudbina je odlučila drugačije.

 

Poštovani, molimo vas, mi smo porodica Zukić, jedna tradicionalna bosansko- hercegovačka porodica sa sela. Prije…

Gepostet von CRNA Hronika BIH am Montag, 4. Juni 2018

 

 

 

Priča o mladoj pravnici čiji su organi spasili živote

Plemeniti čin porodice Seada Zukića iz naselja Ribnica kod Zavidovića nikoga nije ostavio ravnodušnim. Kada je u saobraćajnoj nesreći prije četiri godine 25-godišnja Minela Zukić, diplomirana pravnica, izgubila život, njena porodica dala je pristanak za doniranje organa kojima mogu spasiti život drugim ljudima. Za emisiju #FederacijaPlus govore članovi porodice i ljudi čiji su životi spašeni ovim humanim gestom. www.federalna.ba/bhs/vijest/239173

Gepostet von federalna.ba am Sonntag, 27. Mai 2018

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79