Donosimo detalje: U podrumu zgrade se zapalila drva

Požar koji je sinoć kasno izbio u stambenoj zgradi u mostarskom naselju Tekija pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar ugasili su jutros u 4:55 sati, a dvije su osobe povrijeđene.

Kako nam je kazano iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona dvije osobe su povrijeđene kojima su ljekari Hitne medicinske službe ukazali pomoć.

“Jedna osoba je izvučena iz podrumskih prostorija i hospitalizovana je u Kantonalnoj bolnici Dr. Safet Mujić u Mostaru gdje je na promatranju, a druga osoba je zadobila povrede prilikom pada”, kazano je za Klix.ba iz MUP-a HNK.

Podsjetimo da je u mostarskom naselju Tekija požar izbio sinoć u stambenoj zgradi, što je izazvalo veliku paniku u tom djelu najvećeg hercegovačkog grada.

Kako je kazano sinoć iz Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar, u 22:10 sati je prijavljeno da u podrumu stambene zgrade gori velika količina drva.

Na teren su odmah izašle sve raspoložive vatrogasne jedinice i više ekipa Hitne medicinske pomoći kako bi ukazali pomoć unesrećenim osobama, a stubište je bilo puno dima.

Na mjestu događaja su bile i policijske snage te službenici Elektroprivrede koji su privremeno isključili napajanje električnom energijom zgrade koju je zahvatio požar.

Kako navode iz Civilne zaštite HNK požar je ugašen jutros u 4:55 sati, a više informacija bit će poznato nakon uviđaja koji provode policijski službenici i svih zakonom predviđenih radnji u cilju rasvjetljavanja slučaja i utvrđivanja okolnosti koje su prethodile požaru u Mostaru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79