Dr. Pandur: Zašto se zgrada KCUS-a nije završila već 40 godina?

Foto: Klix.ba

Na konferenciji za medije u Sarajevu, posvećenoj elektronskom naručivanju za preglede u Kantonu Sarajevo, Sanko Pandur, v.d. direktora Discipline za nauku i nastavu na KCUS-u, uputio je apel novinarima.

“Pozivam sve novinare da se bave istraživačkim novinarstvom i istraže pitanje: Zašto se zgrada Kliničkog centra nije završila već 40 godina, dok su zgrade Kliničkih centara u Banjoj Luci i Mostaru završene i na usluzi su svojim pacijentima'”, poručio je Pandur.

Pandur je također predstavio analizu kretanja kadra za period od 2024. do 2045. godine.

“Uradili smo analizu u smislu koliko će nam ljudstva biti aktivno u svakom trenutku, koliko ljudi odlazi u penziju, koliko njih treba primiti na specijalizaciju i koliko će ista trajati. U narednih pet godina u penziju odlazi 145 ljekara, ali o tome se trebalo misliti prije 7-8 godina. Današnji menadžment suočen je i sa tim problemom,” rekao je Pandur.

Otkrio je da će se intenzivno raditi na saradnji s Medicinskim fakultetom i inostranim institucijama kako bi se odgovorilo na ove izazove.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79