Donosimo vam prisluškivan razgovor sarajevskog prevaranta i žrtve kojoj je uzeo 100.000 KM

Nadležne institucije predložile su jednomjesečni pritvor za Sanjina Avdića kojeg je MUP Kantona Sarajevo uhapsio u kodnoj akciji “Trougao” koja je realiziranja 24.4.2024. godine piše Crna-Hronika.

U kodnoj akciji uhapšen je sarajevski prevarant Sanjin Avdić koji je “varao koga je stigao”.

Avdić je javnosti upoznat kao poslovni biznismen koji je posuđivao novac od drugih osoba te s njim pravio financijske malverzacije. Na društvenim mrežama koristio je lažno ime “Fabriano Delux”

Prevarantu Sanjinu Avdiću iz Sarajeva određen jednomjesečni pritvor: “Varao koga je stigao”

 

Donosimo vam prisluškivan razgovor između sarajevskog prevaranta i žrtve kojoj je uzeo preko 100.000 KM. U razgovoru Avdić i dalje tvrdi da je sklopio brojne ugovore sa firmama kao što je EUFOR a u pitanju su lažni ugovori na osnovnu tih ugovora brojne Sarajlije nasjelu su na priču o “odličnoj investiciji”.

Dotičnu gospođu sa snimka je prevario za 94.000 KM. Pokazao joj je falsifikovane ugovore a kasnije su je prevarili za još 6.700 KM za automobil koje ne posjeduju. Snimak je nastao kada je žrtva tražila svoj novac.

MUP Kantona Sarajevo traži pomoć

Prevare Sanjina Avdića prvi otkrio Faćo: “Izrađivao lažne ugovore, oštetivši veliki broj građana”

MUP Kantona Sarajevo je sada uputio poziv poslovnim subjektima u Bosni i Hercegovini da im se jave i dostave korisne informacije ukoliko su sarađivali, odnosno ulazili u poslovni odnos s nekom od firmi koje je, kako se sumnja, s namjerom vršenja prevara, koristio Avdić.

Pravna lica koja je koristio Avdić su “Atermo” Sarajevo, “ACM conekt”, “Emon company”, ZANA, “OIK grupa”, “Cindi commerc”, “Yahu media”, “Protect grupa”, “Office com”, “Kadal”, “Global trade cosmetics”, “Vigel” i “Multico”.

Pisane prijave

Oštećene pravne osobe isporučivale su robu ovim pravnim firmama na području Kantona Sarajevo i od njih zaprimali ovjerene ugovore ili druge dokumente ovjerene njihovim pečatima, a nisu uspjeli naplatiti potraživanja nakon isporuke robe.

Ukoliko su odgovorne osobe stupale u poslovne odnose s ovim pravnim osobama u kojima nisu uspjeli naplatiti svoja potraživanja, pozivamo ih da pisane prijave s opisom konkretnog poslovnog odnosa dostave Odjelu za privredni kriminal i borbu protiv korupcije Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo – naveli su u saopćenju iz MUP-a KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79