Prevarantu Sanjinu Avdiću iz Sarajeva određen jednomjesečni pritvor: “Varao koga je stigao”

Na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, određen je jednomjesečni pritvor za Sanjina Avdića, kojeg je MUP Kantona Sarajevo uhapsio u akciji “Trougao“, realiziranoj 24. aprila. Tom prilikom uhapšeno je šest osoba zbog učestvovanja u grupi koja se bavila prevarama u privrednom poslovanju.

Spisak firmi

Sanjin Avdić, biznismen i tiktoker koji je na društvenim mrežama koristio ime Fabrijano Deluks (Fabriano Delux), vjeruje se da je izrađivao lažne poslovne ugovore, oštetivši brojna privredna preduzeća u BiH kojima je ostao dužan za isporučenu robu.

Uhapšen Sanjin Avdić zbog brojnih malverzacija: Tužilaštvo traži pritvor za njega

MUP Kantona Sarajevo je sada uputio poziv poslovnim subjektima u Bosni i Hercegovini da im se jave i dostave korisne informacije ukoliko su sarađivali, odnosno ulazili u poslovni odnos s nekom od firmi koje je, kako se sumnja, s namjerom vršenja prevara, koristio Avdić.

Pravna lica koja je koristio Avdić su “Atermo” Sarajevo, “ACM conekt”, “Emon company”, ZANA, “OIK grupa”, “Cindi commerc”, “Yahu media”, “Protect grupa”, “Office com”, “Kadal”, “Global trade cosmetics”, “Vigel” i “Multico”.

Pisane prijave

Oštećene pravne osobe isporučivale su robu ovim pravnim firmama na području Kantona Sarajevo i od njih zaprimali ovjerene ugovore ili druge dokumente ovjerene njihovim pečatima, a nisu uspjeli naplatiti potraživanja nakon isporuke robe.

Ukoliko su odgovorne osobe stupale u poslovne odnose s ovim pravnim osobama u kojima nisu uspjeli naplatiti svoja potraživanja, pozivamo ih da pisane prijave s opisom konkretnog poslovnog odnosa dostave Odjelu za privredni kriminal i borbu protiv korupcije Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo – naveli su u saopćenju iz MUP-a KS.

Korisne informacije građani mogu dostaviti i putem maila Odjela za privredni kriminal i borbu protiv korupcije privrednikriminal@mup.ks.gov.ba, a za dodatne informacije mogu pozvati broj 033-286-754.

Ostali pušteni

Osim Avdića, prvobitno su bili uhapšeni Dž. R., M. O., E. Z., M. Č. i J. R., svi iz Sarajeva. Oni su nakon saslušanja u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo pušteni na slobodu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79