Došao u BiH kao turista pa započeo “biznis” krijumčarenja ljudi

Šokantni slučaj otkrivenja krijumčarenja 22 osobe afroazijskog porijekla u Bosni i Hercegovini izazvao je akciju među pripadnicima Granične policije.

Turist iz Turske, koji je u BiH došao pod krinkom turističkog posjeta, uhvaćen je u ilegalnom prebacivanju 18 sunarodnjaka i četiri državljana Iraka.

Detalji ovog događaja iz Posušja ukazuju na ozbiljan organizirani kriminal.

Policija je, prateći tragove krijumčarenja, identificirala organizatora koji je također državljanin Republike Turske. Odmah po nalogu dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, organizator je lišen slobode.

Uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Krijumčarenje osoba, predat je Tužilaštvu BiH, a Služba za poslove sa strancima BiH je također obaviještena o ovom incidentu.

Ovaj slučaj otkriva opasnost skrivenih kriminalnih aktivnosti koje koriste prikrivene identitete i turističke posjete kao kamuflažu. Kriminalistička obrada otkriva složenost organiziranog krijumčarenja, a daljnje istrage bit će ključne u razotkrivanju mreže koja stoji iza ovakvih opasnih pokušaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79