Doživotna robija za monstruma koji je batinama likvidirao 2-godišnju djevojčicu

Viši sud u Zaječaru osudio je danas Miloša Nikolića iz sela Donji Dejan kod Vlasotinca na kaznu doživotnog zatvora jer je 21. februara u Zaječaru na smrt pretukao P.V. dvogodišnju kćerku svoje vanbračne supruge.

Kako je za Tanjug rekao njegov branilac Milinko Jovanović, oni će na ovu presudu uložiti žalbu Apelacionom sudu u Nišu.

Ovo je deveta prvostepena kazna doživotnog zatvora u Srbiji. U svojim završnim riječima postupajući tužilac je sudu predložio da Nikolića za krivično djelo teško ubistvo osudi na maksimalnu kaznu, odnosno na kaznu doživotnog zatvora.

Sa druge strane Nikolićev branilac Milinko Jovanović predložio je sudu da njegovog branjenika osudi na kaznu zatvora od 20 godina umjesto na kaznu doživotnog zatvora.

U obdukcijskom nalazu koji je nakon smrti djevojčice Petre dostavljen Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, smrt djevojčice je nastupila neposredno usljed prestanka disanja i srčanog rada, uzrokovanog obimnim jakostepenim povredama glave i posljedičnim razvojem jakostepenog otoka mozga. Kod djeteta su utvrđene i druge povrede koje sve zbirno predstavljaju tešku tjelesnu povredu opasnu po život.

Vještačenje sudskog vještaka iz oblasti neuoropsihijatrije ukazuje da je Nikolić u vrijeme ubistva, bio u stanju srednjeg pijanstva, odnosno bio je pod dejstvom alkohola sa količinom alkohola u krvi od 1,63 promila.

Nikolić je optužen da je 21. februara u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i tijelu udario dvogodišnju ćkerku svoje vanbračne supruge i teško je povrijedio, a dijete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru gdje je preminulo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79