Dr. Hrenovica: Iznesene su neistine, upozorila sam pacijenticu da se ranije trebala javiti

Prim. Dr. Edina Hrenovica oglasila se u vezi priče, tačnije pritužbe pacijentice da je dr. Hrenovica bila drska, a nakon čega je pacijentica uslijed stresa doživjela epileptični napad.

„Jako sam razočarana da nakon 32 godine rada kao ljekara, nakon više stotina hiljada pregleda i 7.000 operacija, iznose se neistine i ružne objave.

Naime radi se o pacijentici koja je uredno pregledana, dijagnosticirana bolest, data terapija i termin za kontrolni pregled. Samo sam upozorila pacijenticu da se kod bola, koji traje 7 dana treba ranije javiti ljekaru u redovno radno vrijeme radi dijagnostike i eventualnih pretraga.

Pacijentici je skrenuta pažnja da ne smije nositi vatu u ušima i da mora topliti desnu stranu lica. Meni je jako žao ako je pacijentica sve ovo doživjela kao uvredu i provokaciju. Bila sam profesionalna i jako ozbiljna, kakva sam inače u svom dugogodišnjem radu.

Spadam u ozbiljne, vrijedne i dobre ljekare, koji su se dokazali svojim patriotskim odnosom i radom u ratu, a potom u poslijeratnom periodu. Uvijek sam bila ponos ustanove u kojoj radim i kao ljekar i kao čovjek, što se može provjeriti“, napisala je dr. Hrenovica.

Inače, pacijentica je 13. maja 2021. bila na pregledu kod dr. Edine Hrenovica te je poslano pismo na više adresa u kojima se navodi da je tom prilikom drsko verbalno napadnuta od stane dr. Hrenovica riječima “šta si došla kod mene”, “ko te meni poslao” i nizom drugih drskih fraza.

Doktorica u Općoj bolnici napala pacijenticu, a ona dobila napad epilepsije

U pritužbi se navodi da pacijentica ima više dijagnosticiranih bolesti te da je na putu prema kući zbog preživljenog stresa doživjela napad epilepsije, piše NAP.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79