Dr. Hrenovica: Iznesene su neistine, upozorila sam pacijenticu da se ranije trebala javiti

Prim. Dr. Edina Hrenovica oglasila se u vezi priče, tačnije pritužbe pacijentice da je dr. Hrenovica bila drska, a nakon čega je pacijentica uslijed stresa doživjela epileptični napad.

„Jako sam razočarana da nakon 32 godine rada kao ljekara, nakon više stotina hiljada pregleda i 7.000 operacija, iznose se neistine i ružne objave.

Naime radi se o pacijentici koja je uredno pregledana, dijagnosticirana bolest, data terapija i termin za kontrolni pregled. Samo sam upozorila pacijenticu da se kod bola, koji traje 7 dana treba ranije javiti ljekaru u redovno radno vrijeme radi dijagnostike i eventualnih pretraga.

Pacijentici je skrenuta pažnja da ne smije nositi vatu u ušima i da mora topliti desnu stranu lica. Meni je jako žao ako je pacijentica sve ovo doživjela kao uvredu i provokaciju. Bila sam profesionalna i jako ozbiljna, kakva sam inače u svom dugogodišnjem radu.

Spadam u ozbiljne, vrijedne i dobre ljekare, koji su se dokazali svojim patriotskim odnosom i radom u ratu, a potom u poslijeratnom periodu. Uvijek sam bila ponos ustanove u kojoj radim i kao ljekar i kao čovjek, što se može provjeriti“, napisala je dr. Hrenovica.

Inače, pacijentica je 13. maja 2021. bila na pregledu kod dr. Edine Hrenovica te je poslano pismo na više adresa u kojima se navodi da je tom prilikom drsko verbalno napadnuta od stane dr. Hrenovica riječima “šta si došla kod mene”, “ko te meni poslao” i nizom drugih drskih fraza.

Doktorica u Općoj bolnici napala pacijenticu, a ona dobila napad epilepsije

U pritužbi se navodi da pacijentica ima više dijagnosticiranih bolesti te da je na putu prema kući zbog preživljenog stresa doživjela napad epilepsije, piše NAP.

  Prvi kontigent pomoći iz SAD stigao u Bosnu i Hercegovinu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79