Dr. Ismet Gavrankapetanović: U Općoj bolnici uvijek ima mjesta za stručne i vrijedne ljekare

Nakon što je 13 anesteziologa napustilo Klinički centar u Sarajevu (KCUS), Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice „ Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu kazao je za portal “Avaza” da se solidariše s kolegama, ljekarima sa Kliničkog centra, koji su danas bili prinuđeni napustiti KCUS u većem broju, kako je javnost već upoznata.

– Naše kolege mogu uvijek računati da ćemo dati sve od sebe da ih zadržimo i omogućimo da nastave liječiti građane Sarajeva u Općoj bolnici. Čekamo upute i odluke, nadležnog Ministarstva, Vlade i Skupštine Kantona i izvršavamo ih. U Općoj bolnici uvijek ima mjesta za stručne i vrijedne ljekare, ima posla i za mnogo veći broj ljekara od ovih koji su danas napustili KCUS – rekao je Gavrankapetanović.

Dodao je kako on i njegove kolege teže da stvore respektabilan zdravstveni centar, da rade u atmosferi u kojoj će se kontinuirano poboljšavati usluge.

– Sa zadovoljstvom služimo građanima i njihovom zdravlju. U tom cilju, otvoreni smo, za sve kvalitetne i stručne ljekare i medicinsko osoblje, koji su dobro došli u našu ustanovu – istakao je Gavrankapetanović piše Avaz.

Forto: Svih 13 anesteziologa koji su napustili KCUS preći će u Opću bolnicu Sarajevo


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79