Dragan Čović posjetio Neum: Ovaj grad mora živjeti 12 mjeseci u godini

 

Predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine Dragan Čović boravio je u Neumu gdje je prisustvovao sjednici Općinskog vijeća Neum kao i proslavi Dana općine u kojoj je smješten jedini bh. grad na moru.

Osim Čovića, proslavi Dana općine Neum prisustvovale su i druge zvanice iz iz HNS-a kao i predstavnika HDZ-a u državnim institucijama.

Između ostalog, svečanoj sjednici i proslavi prisustvovali su Darijana Filipović, zastupnica u Zastupničkom domu PS BiH i dopredsjedavajuća HDZ-a BiH, Josip Grubeša ministar pravde, Mladen Bošković, dopredsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH i član predsjedništva HDZ-a BiH, Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNK, Mario Mikulić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH te Mate Lončar, predsjednik Mladeži i član Predsjedništva HDZ-a BiH.

Načelnik Općine Neum, Dragan Jurković, se u kratkim crtama dotaknuo aktivnosti i projekata koji su ostvareni od početka njegovog mandata, te podnio izvještaj o radu proteklih 8 mjeseci.

Između ostalog, naglašeno je da ukupno ostvaranje prihoda za prvih šest mjeseci iznosi oko 50 posto u odnosu na ukupno planirane prihode, povećan je broj projekata koje Općina finansira.

Svim prisutnim se obratio i Dragan Čović rekavši kako će se više razine vlasti truditi ostvariti interese Neuma i prave ciljeve koje stavlja ispred sebe.

Izjavio je kako mu je drago da Neum posjeduje infrastrukturu mladih ljudi, te da je to infrastruktura koja se može nositi sa svim izazovima. Dotakao se izgradnje Pelješkog mosta i nove ceste Neum-Stolac. Smatra kako je to jedna dobra prilika za Neum i zaleđe Neuma koju treba iskoristi.

“U Neumu se treba živjeti 12 mjeseci. Masovni turizam je dobrodošao, te trebamo raditi aktivnosti za sačuvanje ključnih vrijednosti i da Neum zaštitimo od raznih nasrtaja i napada koji traju godinama”, rekao je Čović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79