Dragan Mioković preuzima vođenje Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

Dragan Mioković preuzima vođenje Predstavničkog doma Parlamenta FBiH


Dragan Mioković, zastupnik Naše stranke (NS) u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, izabran je za novog predsjedavajućeg ovog doma.

Njegovo imenovanje podržalo je 53 zastupnika, dok je 19 glasalo protiv, a nije bilo suzdržanih.

Funkciju predsjedavajuće ranije je obnašala Mirjana Marinković Lepić, koja je podnijela ostavku iz zdravstvenih razloga u septembru prošle godine.

“Razlozi za moju ostavku su privatne, zdravstvene prirode. Nisam u mogućnosti da se u punom kapacitetu posvetim pripremi i vođenju sjednica i ne želim da se to negativno odrazi na rad Predstavničkog doma. Ostajem zastupnica, ostajem članica Kluba Naše stranke, samim tim i većine”, izjavila je tada Marinković Lepić.

Usprkos njenoj ostavci, Marinković Lepić je povremeno nastavila obnašati ovu funkciju zbog nedostatka uslova za njeno razrješenje.

Sjednica na kojoj je Mioković imenovan trajala je cijeli dan i završena je sat i po nakon ponoći.

Nakon što je usvojena posljednja tačka dnevnog reda, koja je uključivala imenovanje Miokovića, zastupnici su aplaudirali.

Rasprava je bila burna, budući da je na istoj sjednici odobreno i imenovanje Marina Vukoje u Ustavni sud BiH, što je mjesecima izazivalo velike kritike.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija