Gužve u PU Novi Grad: Građani dođu u red u tri ujutru za saobraćajnu dozvolu

Gužve u PU Novi Grad: Građani dođu u red u tri ujutru za saobraćajnu dozvolu


Gužve u sarajevskim policijskim upravama postale su uobičajena pojava za mnoge građane koji žele izvaditi saobraćajne dozvole.

Međutim, novost koja izaziva nezadovoljstvo je ta da građani sada dolaze već u tri sata ujutru kako bi zauzeli mjesto u redu za predaju dokumenata.

Prema informacijama koje su prenijeli čitatelji portala Klix.ba, redovi na šalteru policijske uprave Novi Grad su toliko dugi da građani moraju dolaziti u rane jutarnje sate, oko tri ili četiri sata, kako bi osigurali svoje mjesto.

Nezadovoljni građani smatraju da je glavni uzrok ovakvih gužvi neorganizacija nadležnih institucija.

Iz Sektora za građanska stanja Novi Grad, tačnije Uprave za građanska stanja i pravne poslove MUP-a Kantona Sarajevo, za Klix.ba su izjavili da je zabilježen povećan obim poslova na referatu registracija motornih vozila. “Preventivno smo, imajući u vidu očekivani povećan obim poslova na navedenom referatu, dodatno rasporedili dva nova uposlenika. Također, povremeno organizujemo dodatnu ispomoć iz drugih sektora, ukoliko to ne utječe na njihov rad”, naveli su.

Razlog zbog kojeg građani dolaze prije početka radnog vremena, prema njihovom objašnjenju, je taj što agencije za posredovanje pri registraciji motornih vozila sa većim brojem predmeta pristupaju na šaltere u jutarnjim satima. Međutim, dodaju da građani svoja prava ostvaruju regularno tokom radnog vremena i da agencije nemaju prednost u odnosu na pojedince koji podnose zahtjeve za registraciju vozila.

“Napominjemo da Ministarstvo unutrašnjih poslova kontinuirano poduzima aktivnosti na unapređenju i usavršavanju usluga kako bi građanima pružili što kvalitetnije usluge u postupcima ostvarivanja njihovih prava”, stoji u saopćenju.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija