Jelka Miličević nova zamjenica direktora Agencije za bankarstvo: Čudna nagrada za jedinu oslobođenu u aferi Respiratori

Predstavnički dom Federacije Bosne i Hercegovine imenovao je bivšu ministricu finansija FBiH, Jelku Miličević (HDZ), za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo ovog entiteta.

Zanimljivo, Miličević je jedina optužena u aferi “Respiratori” koja je oslobođena svih optužbi, a sada je, izgleda, za tu “izvanrednu sreću” nagrađena novom funkcijom.

Jelka Miličević je dobila podršku vladajuće većine u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, te se sada očekuje da će Dom naroda PFBiH potvrditi ovu odluku i formalizovati njeno imenovanje.

Interesantno je napomenuti da Član 22. Zakona o agenciji za bankarstvo FBiH izričito kaže da direktor i zamjenik direktora ne mogu biti članovi političkih stranaka.

Ipak, uprkos ovoj činjenici, Miličević, kao članica HDZ-a, dobila je podršku među zastupnicima Predstavničkog doma.

Jelka Miličević je, uz sve ovo, bila među optuženima u skandaloznom slučaju “Respiratori”.

Međutim, Sud BiH je odlučio da je oslobodi svih optužbi, što je očito bila ulaznica za novu, prestižnu funkciju u Agenciji za bankarstvo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79