Dragičević: Milorad Dodik i Dragan Lukač su najveći zločinci

Članovi grupe “Pravda za Davida” stigli su pred zgradu RTRS uzvikujući “Fabrika laži”.

Kolona građana stigla je pred Palatu RS. Ispred nje je skinuo svoje pantalone i pokazao rane koje je zadobio u ratu. Obratio se i jednom policajcu ispred zgrade palate.

– Evo jednog poštenog, on nema masku. Koga vi štitite, zgradu ili Željku? Ko iz “Pravde za Davida” nosi masku? Šta će vam one. Ubice nose maske da im se ne vide lica. 

Počela je šetnja grupe “Pravda za Davida” kroz Gospodsku ulicu.

Otac tragično stradalog Davida pozvao je okupljene da stanu u odbranu sebe i svoje djece.

– Ja im više ne vjerujem. Nemam ni snage ni volje da se kome pravdam za ovih 280 dana. Znam ko su mi prijatelji, znam ko su ovi u plavim uniformama i ko im je komadant. Ja sam ovu državu stvorio, a ona mi je dala kovčeg i ubila moje dijete – kazao je Davor.

Davor se na kratko osvrnuo i na slučaj Dženana Memića.

– Ja sam Davor, Srbin i pravoslavac, i David isto tako. Njega su ubili Srbi. Muriz Memić je Bošnjak i musliman, i njegov sin Dženan isto tako. Njega su ubili muslimani, i šta ćemo sad? Jesam li ga ja hranio 21 godinu da ga vi silujete, masakrirate i u rijeku bacite. Ne idem odavde. Svako po svojoj savjesti i obavezama koliko može neka dođe ovdje i neka ostane – kazao je Davor.

Osvrnuo se i na izjave Dodika, kazavši da on u lažima poziva Milana Tegeltiju da VSTV riješi slučaj.

– Oni žele prenijeti slučaj u Tužilaštvo BiH i da ga odvuku u beskraj. Insistirat ću da moj advokat Ifet Feraget bude na sastanku ambasadora sa Tegeltijom kako ih on ne bi lagao – kazao je Dragičević.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments