Dragičević: Znam ko je ubio moje dijete, uskoro kreću hapšenja!

Dragičević: Znam ko je ubio moje dijete, uskoro kreću hapšenja!


Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je poduzelo konkretne korake u predmetu “David Dragičević”. Naime, u skorijem periodu bi trebalo da dođe do hapšenja osoba koje su osumnjičene u ovom slučaju.

Kako je u razgovoru za N1 kazao Davor Dragičević, otac Davida, uskoro bi mogli očekivati hapšenja odgovornih.

“Mogu samo da vam kažem da će uskoro krenuti hapšenja najviših dužnosnika Republike Srpske, koji su u to vrijeme (2018. godine) obavljali funkcije. Imenom i prezimenom sam ih prozvao za otmicu, mučenje i ubistvo mog sina Davida Dragičević. Malo je neozbiljno od medija da poluinformacije plasiraju u javnost. Sa sigurnošću vam mogu kazati da su stvari pod kontrolom. Držimo se činjenica. Činjenica je da je brutalno ubijen od ljudi koji su trebalo da zaštite njegovo pravo na život i slobodu. Svjedoci smo da je to otišlo u drugom pravcu. Naravno, tu su i pravosudne institucije entiteta. Molim vas, ovo se sve odnosi na institucije entiteta u Republici Srpskoj. Kada dođe dan hapšenja vidjet ćemo kako je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine moglo da uradi neke stvari, a entitetske vlasti nisu smjele”, kazao je Dragičević.

Potom je dodao:

“Neću dozvoliti novi slučaj Ljube i Bekrije Seferovića. Ja znam ko je ubio moje dijete. Neka rade ozbiljno, časno i odgovorno svoj posao. Neka konačno svane i krenemo u bolje sutra”.

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo tijelo nadjeno je 24. marta na ušću rječice Crkvena u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je smrt zadesna (incident), a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija