Mirza Selimović i Arijana Alihodžić skupljali pomoć za liječenje djece, pa novac uzimali sebi

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Mirze Selimović i Arijane Alihodžić zbog osnovane sumnje da su počinili produženo krivično djelo prevare. Predmetna optužnica potvrđena je u cijelosti od strane Općinskog suda u Jajcu.

Prema optužnici, Mirzi i Arijani se na teret stavlja da su u vremenskom periodu od 01.03.-17.03.2023.godine, u mjestu Šibenica, općina Jajce, s ciljem da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica da su volonteri humanitarne organizacije „Zlatna ruka“ i da prikupljaju pomoć za liječenje A. A.

Njih dvoje su više osoba doveli u zabludu, te im uzimali novac koji su zadržavali za sebe.

Oni su otišli toliko daleko da su na vozilu nalijepili magnetne naljepnice sa logom “Humanitarna organizacija Zlatna ruka”, koje vozilo su parkirali na vidno mjesto da bi pješice odlazili do kuća.

Nakon što korisnici kuća izađu pred vrata, govorili im da su volonteri i da se u ime Humanitarne organizacije Zlatna ruka bave humanitarnim radom i da skupljaju novac za liječenje djevojčice A. A., pokazujući im članske iskaznice te organizacije sa svojim fotografijama, imenima i prezimenima, koje su izradili za tu namjenu, kao i fotografiju djevojčice sa natpisom “Apel za pomoć A. A.”

Ljudi su im povjerovali i davali novac u različitim iznosima u svrhu pomoći za liječenje A. A., pri čemu su sebi pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od 120,00 KM.

Podsjetimo, Mirza Selimović i Arijana Alihodžić su nevini dok se ne dokaže suprotno.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79