Dragutin Kozina 16 godina nakon smrti dobio odgovor i pravo na žalbu!

Dragutin Kozina iz Dervente je u zakonskom roku podnio zahtjev za ostvarivanje prava na otpremninu Komisiji za implementaciju člana 152. Zakona o radu prije nešto više od 16 godina.

Stiglo rješenje

Međutim, rješenje ili odgovor stiglo je tek 5. marta ove godine! Da situacija bude gora, on to nije dočekao jer već 16 godina nije među živima.

Rješenje je upućeno iz Ministarstva rada i boračko- invalidske zaštite, koje je potpisao predsjednik Komisije Rajko Kličković, a u kojem je ostavljen rok za dostavu žalbe od 15 dana.

Rješenje iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite

Članovi njegove porodice ne mogu da vjeruju da ovakvi slučajevi postoje u našoj zemlji.

– Izvinjavamo se Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite, Komisiji za implementaciju člana 152. Zakona o radu, kao i predsjedniku Komisije Rajku Kličković što naš dragi Dragutin Kozina nije u mogućnosti da se u roku od 15 dana žali na „blagovremeno“ doneseno rješenje jer je, nažalost, preminuo prije nešto više od 16 godina. Ovom prilikom vas u ime porodice obavještavam da Dragutin Kozina neće iskoristiti to zakonsko pravo, mada bi on kao pravnik to sigurno želio, ali iz opravdanih razloga trenutno nije u mogućnosti jer već 16 godina i pet mjeseci nije prisutan u ovozemaljskom životu. Nadam se da ćete uvažiti njegovo odsustvo, koje je prouzrokovano višom silom. S poštovanjem, Jasna Tatić – navodi se u odgovoru porodice.

Obavljena sahrana

Pronašli smo i smrtovnicu na kojoj je vidljivo da je Dragutin Kozina u 65. godini umro 25. 10. 2004. i da je sahrana obavljena dan kasnije na rimokatoličkom groblju Rabić u Derventi prenosi Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79